IP Telefoni

Wehaaa, fik endelig taget mig sammen til at få lavet ip telefoni herhjemme, og eftersom jeg er lidt nørd, faldt valget på musimi. I kan se status på min sip apparater her ude i siden :).
Ringer nu til 8 øre i minuttet til fastnet, + gratis til andre musimi kunder, og en række andre ip telefon selskaber.
Jeg oprettede en konto hos musimi og downloadede en software telefon som jeg kunne teste med, software telefonen jeg brugte var X-Lite, pas på forresten hvis i vil prøve den, der findes åbenbart 2 versioner og den ene er låst, og kan ikke ændres, hvilket jeg først opdagede, da jeg havde bøvlet med at få vejledningerne til at passe(Download den rigtige version her). Da jeg først fandt den rigtige, var det bare at følge vejledningen på musimi. Men her er lige en ligge opskrift på rækkefølgen når du skal have det til at virke.

1. Opret en konto hos musimi(gratis)
2. Tag et nummer, dvs vælg dig et gratis internt nummer, under “Min Konto” -> “Numre”
3. Opret en sip enhed(dvs din computer, eller en ip telefon, med mac-adresse), knyt det nummer du lige har valgt
til sip enheden

Så er du klar til at følge ovenstående vejledning til X-Lite.
De har nogle testnumre man kan ringe til internt for at teste at det virker, 6000 laver en Ekko test, mens 555 laver en konference kald. Da det hele virkede var det jo bare dejligt, men man kan ikke ringe ud, og jeg gad heller ikke have computeren tændt herhjemme konstant. Så jeg undersøgte lidt, og det valget faldt på en ip-telefon adapter, Grandstream Handytone 286, pga 2 ting, der var en vejledning til den på Musimi, og det var klart den billigste adapter jeg kunne finde. Meget simpel opsætning, sæt den til netværket, ring et nummer, så hører man ip adressen, går ind på ip adressen med en browser og sætter den op som i vejledningen.(der er ingen manual med i kassen, nok sparet væk, men der findes en på websiden), derefter satte jeg bare telefonen i, og vupti så virkede det. Du skal lige huske at oprette en ekstra sip enhed, og knytte nummer til den.

Jeg bestilte derefter et eksternt nummer, koster 7,50 kr om måneden. Så nu er det med ip telefoni, nu mangler jeg bare at finde ud af om jeg kan opsige mit fastnet uden at miste min adsl :), har du brug for lidt mere info så læg en kommentar på sitet her.

/Anders

This entry was posted in Computere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *